Menu świąteczne

MENU ŚWIĄTECZNE 2020
Zupy
-Świąteczny barszcz czerwony z akcentem malinowym i pasztecikiem grzybowym (min 2 porcje) 1 porcja 300ml/14zł
-Zupa grzybowa z aromatem trufli i łazankami (min 2 porcje) 1 porcja 300ml/16zł
-Pikantna zupa rybna z pomidorami, papryką i zielonym groszkiem (min 2 porcje) 1 porcja 300ml/19zł
 
Dania na zimno
-Matjas atlantycki w oleju lnianym z cebulą (min. 3 porcje) 1 porcja ok.150g/15zł
-Matjas atlantycki w korzennych przyprawach z żurawiną i piklowaną czerwoną cebulą (min. 3 porcje) 1 porcja ok.150g/15zł
-Matjas atlantycki z kwaśną śmietaną, pieczonym burakiem, zielonym jabłkiem, selerem i orzechami włoskimi (min. 3 porcje) 1 porcja ok. 180g/17zł
-Dorsz w korzennym sosie pomidorowym z warzywami, czarnymi oliwkami i oregano (min. 3 porcje) 1 porcja min. 200g/20zł
-Ryba po dalmacku (min. 3 porcje) 1 porcja ok.150g/18zł
-Roladka z wędzonego łososia z kozim twarogiem, figą i szczypiorkiem (min. 3 porcje) 1 porcja 100g/19zł
-Boczniaki po kaszubsku (min. 3 porcje) 1 porcja ok.150g/18zł
-Tradycyjna sałatka jarzynowa z marynowanymi borowikami (min. 3 porcje) 1 porcja min. 220g/14zł
-Sałatka z ziemniaków francuskich z kiszonym ogórkiem, cebulą, musztardą i koprem (min. 3 porcje) 1 porcja min. 220g/13zł
-Tatar z wołowiny z piklowaną szalotką, marynowanymi grzybami shimeji i majonezem chipotle (min. 2 porcje) 1 porcja min. 150g/29zł
-Pieczony, marynowany w czosnku i ziołach boczek i karkówka z kremowym chrzanem i ćwikłą (min. 2 porcje) 1 porcja 200g/13zł
 
Na ciepło:
-Konfitowane kacze udo z sosem figowym z zielonym pieprzem (min. 2 porcje) 1 porcja ok. 250g/28zł
-Pieczona, marynowana w ziołach i czosnku karkówka z sosem z trawy żubrowej i jabłek (min. 4 porcje) 1 porcja ok. 250g/22zł
-Filet z dorsza w sosie borowikowo-porowym (min. 4 porcje) 1 porcja ok. 200g/31zł
-Domowe pierogi z kapustą i grzybami z emulsją szczypiorkową (min. 2 porcje) 1 porcja 6szt/19zł
-Domowe pierogi z konfitowaną kaczką i tymiankiem z ciemnym sosem truflowym (min. 2 porcje) 1 porcja 6szt/24zł
-Tradycyjna kapusta wigilijna z suszonymi grzybami i olejem lnianym (min. 2 porcje) 1 porcja ok. 250g/16zł
-Smażone kopytka z masłem i pietruszką (min. 2 porcje) 1 porcja min. 150g/6zł
-Gotowane ziemniaki francuskie z oliwą czosnkową i tymiankiem (min. 2 porcje) 1 porcja min. 150g/6zł
-Pieczone w ziołach i miodzie warzywa korzeniowe (min. 2 porcje) 1 porcja min. 150g/6zł
-Karmelizowana brukselka z prażonym boczkiem (min. 2 porcje) 1 porcja min. 150g/6zł 
 
Na słodko:
-Kompot z suszonych owoców 1 litr/25zł
-Czekoladowe brownie z sosem owocowym i posypką orzechową (min. 2 porcje) 1 porcja 18zł
-Mus z chałwy i mascarpone z kruszonką i owocami (min. 2 porcje) 1 porcja 18zł
-Makowiec 1 kg/104zł
-Sernik 1 kg/ 98zł
-Piernik z bakaliami 1 kg/ 86zł
-Szarlotka 1 kg/ 90zł
-Ciasto orzechowe 1 kg/ 96zł
 
Zamówienia: tel: 22 118 38 38, mailem: restauracja@koszykowa47.pl  albo na miejscu.
Czas realizacji: 48 godzin (ostatnie zamówienia przed Wigilią przyjmujemy do 21 grudnia do godz. 15:00 z odbiorem najpóźniej w dniu 24.12 do godz. 14:00)
Odbiór własny lub dostawa gratis do 5km. Płatność przy odbiorze. W dniach 25 – 27.12 restauracja jest nieczynna.
Poprosimy o zaliczkę w wysokości 50% zamówienia. Nr konta: 29 1140 2004 0000 3302 7724 9653